Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Hírek

„FUSS, biciklizz velünk Boncodföldére KÉKBEN!”

2023. április 24. | Szerző: ZalaCivil

A Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ a Down Mosolyambulancia Egyesülettel közös standon, játékokkal várta a résztvevőket a „FUSS, biciklizz velünk Boncodföldére KÉKBEN!” elnevezésű rendezvényen melyet az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány, Boncodfölde, Hungary szervezett.

Bővebben

NIT TAVASZI KÖZÖSSÉGKÉPZŐ 2023.

2023. április 14. | Szerző: ZalaCivil
A NIT Közösségképző célja a résztvevők tudásának bővítése, a szektor és a szervezetek működésének fejlesztése, olyan területeken, mint a közösség- és hálózatépítés, a projektmenedzsment és pályázatírás, döntéshozatal és vezetői minták elsajátítása, az ifjúsági szervezetek felépítésének mikéntje. A résztvevők tagszervezeteink vezetői, delegáltjai, szakemberei közül kerülnek ki. Nem titkolt célja a megújuló rendezvénynek, hogy az ifjúsággal foglalkozó szakemberek számára is új információkat, készségeket nyújtson a program, amelyet idén 2023. április 26. és 27. között Székesfehérváron, a magyar ifjúság fővárosában tartunk. Regisztrálni az alábbi linken lehet:

Bővebben

PÁLYÁZATI LEHETŐSÈG

2023. április 14. | Szerző: ZalaCivil

A NIOK Alapítvány Stronger Roots címmel pályázatot hirdet civil szervezetek és hálózatok számára! A támogatottak másfél éves, szervezetre szabott fejlesztési lehetőséget és pályázati forrást nyerhetnek. A program az Európai Unió finanszírozásával valósul meg.
További részletek: https://www.niok.hu/tarsadalmibazis?fbclid=IwAR26AGQA9Nbh4uNi2WlT2ZtJ3ikkkk7Q9d37ijs_0IjAQjn2Bcg9l_zFyF8

Bővebben

Autizmus Világnapja

2023. április 03. | Szerző: hajni

A Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ összefogva a Down Mosolyambulancia Egyesülettel a Páterdomb a Kultúráért Egyesülettel és a NORTON Baráti Kör Egyesülettel részt vett az Autista Világnap alkalmából megrendezett Jótékonysági Sütivásáron.

Bővebben

SÜTIVÁSÁR

2023. március 31. | Szerző: hajni

Autista Sérültekért Zalában Alapítvány

PROGRAM

10:00 – 15:00 Kreatív gyereksarok egész nap
09:00 – 13:00 Borka Bohóc
11:00 Harisnyás Pipik Interaktív Zenés Gyermekműsor

Bővebben

ONLINE TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM

2023. március 31. | Szerző: hajni

Készüljünk fel közösen a NEA 2022-es pályázatainak elszámolására!

A pályázati beszámoló benyújtásának határideje 2023. április 30. A Zala Vármegyei Civil Központ a NEA pályázatok NIR-ben való elszámolásához nyújt segítséget ONLINE tájékoztató fórum keretében. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Bővebben

Megnyitásra kerültek a NIR-ben a 2022. évi NEAO beszámoló felületek

2023. március 30. | Szerző: hajni

Kedves Civil Szervezetek!

Megnyitásra kerültek a NIR-ben a 2022. évi NEAO beszámoló felületek!

• A felületek megnyitásával kapcsolatban a BGA Zrt. honlapjára és a NIR kezdőoldalára is kikerült az alábbi hír: https://bgazrt.hu/tajekoztatas-a-nemzeti-egyuttmukodesi…/

• A 2022. évi NEA támogatásokra vonatkozó ÁSZF és Elszámolási útmutató elérhető az alábbi linkeken:

Bővebben

Tájékoztató fórum Várvölgyön

2023. március 28. | Szerző: hajni

Készüljünk fel közösen a NEA 2022-es pályázatainak elszámolására!

A pályázati beszámoló benyújtásának határideje 2023. április 30. .A Zala Vármegyei Civil Központ a NEA pályázatok NIR-ben való elszámolásához nyújt segítséget tájékoztató fórum keretében.

Információ:

Bővebben

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉG

2023. március 23. | Szerző: hajni

UNESCO díj a lányok és a nők oktatásáért, 2023.

Ismertetjük az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága által közzétett pályázati felhívást, amely az UMNB honlapján az alábbi linken érhető el:

https://unesco.hu/palyazatok/unesco-dij-a-lanyok-es-a-nok-oktatasaert-2023-107477?fbclid=IwAR3Eck2W3OuvkTjitTFYKav4M3LEZDVBCZYAZx4B2khPJczP3HWbuJJcHRc

Pályázni a lányok és a nők oktatásáért létrehozott díjra lehet, mely magánszemélyek, intézmények vagy szervezetek a lányok és a nők oktatását elősegítő innovatív, kiemelkedő gyakorlatait jutalmazza.

Pályázati szándék esetén a jelöléshez kapcsolódó angol nyelven kitöltött online formanyomtatványt a jelölést támogató esetlegesen csatolandó dokumentumokkal legkésőbb 2023. április 14-ig az UNESCO e célból létrehozott online felületére szükséges feltölteni, és erről a pályázati anyag előzetes megküldésével az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Titkárságát az info@unesco.hu e-mail címen tájékoztatni.

Bővebben

Megnyíltak a NIR-ben a 2022. évi NEAN és NEAG beszámoló felületek

2023. március 13. | Szerző: hajni

Tájékoztatjuk, hogy megnyitásra kerültek a NIR-ben a 2022. évi NEAN és NEAG beszámoló felületek!

A Kezdeményezettek részére kiküldésre került e-mailben egy tájékoztató levél az egyszerűsített NIR felület megnyitásáról.

• Ezzel kapcsolatban az alábbi hír került ki a BGA Zrt. honlapjára és a NIR kezdőoldalára is: https://bgazrt.hu/tajekoztatas-a-nemzeti-egyuttmukodesi…/

Bővebben:

Bővebben

NIR VARÁZSLÓ WORKSHOP

2023. március 10. | Szerző: hajni
2023. március 9-én NIR varázsló workshopot tartottunk, ahol a megjelentek a NEA pályázatok elszámolásának menetét sajátíthatták el. Köszönjük mindenkinek a részvételt.

Bővebben

„AZ ÉV ZALA VÁRMEGYEI ADOMÁNYOZÓJA 2023”

2023. március 07. | Szerző: hajni

A Zala Vármegyei Civil Központ 2023-ban is meghirdeti „AZ ÉV ZALA VÁRMEGYEI ADOMÁNYOZÓJA” díjat. A díj alapításával az volt a célunk, hogy a vállalatok támogatói tevékenységének bemutatásával, elismerésével hozzájáruljunk az üzleti szektor társadalmi szerepvállalásának motiválásához, erősítéséhez. Az ajánlólap beküldési határideje: 2023. szeptember 11. 
A díjátadóra 2023. októberében kerül sor.

Ajánló lap letölthető: https://zalacivil.hu/dokumentumtar/zala-megyei-helyi-es-nemzetisegi-onkormanyzatok-adatbazisa/

Bővebben

VIII. Civil Váradás

2023. március 01. | Szerző: hajni

A VIII. Civil Véradást a Zala Vármegyei Civil Központ 2023. február 20-23. között szervezte a vármegye három városában, Keszthelyen, Nagykanizsán és Zalaegerszegen. A három helyszínen közel 100 fő jelent meg, ebből 6 fő első véradó. A vállalkozások közül továbbra is a Zala-Müllex Kft-től érkeztek a legtöbben, intézmények közül köszönet a ZMJV Polgármesteri Hivatal dolgozóinak, a civil szervezeteknél kiemelkedő a DOWN-Mosolyambulancia Egyesület volt. Köszönjük az OVSZ Zalaegerszegi Területi Vérellátó együttműködését a szervezésben és a gördülékeny lebonyolításban, valamint dolgozóinak lelkiismeretes, odadadó munkáját.

Bővebben

Civil szervezetek népszerűsítése a 15. Országos Farsangi Fánkfesztiválon

2023. február 20. | Szerző: hajni
A Zala Vármegyei Civil Központ a DOWN-Mosolyambulancia Egyesülettel közös standon népszerűsítette a civil szervezeteket a 15. Országos Farsangi Fánkfesztiválon, Nagykanizsán. Köszönjük a meghívást a fesztivál szervezőjének, Kámánné Szép Teréziának, a segítséget a szerencsekeréknél kanizsai kollégáinknak, Győrfy Anikónak és Molnár Katalinnak, valamint legfiatalabb önkéntesünknek, az 5 éves Hangának.

Bővebben

Készüljünk fel közösen a NEA 2022-es pályázatainak elszámolására!

2023. február 16. | Szerző: hajni

A pályázati beszámoló benyújtásának határideje 2023. április 30. A Zala Vármegyei Civil Központ a NEA pályázatok NIR-ben való elszámolásához nyújt gyakorlati tanácsadást workshop keretében. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztráció:

Bővebben