Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Hírek

Civil Díj 2022

2021. december 19. | Szerző: hajni

A NIOK Alapítvány ismét keresi az év legkiemelkedőbb civil kezdeményezéseit! Ti mire vagytok a legbüszkébben az idei évben? Lehet, hogy az egyik programotok hatalmas változást hozott sok-sok ember életében? Egy szokatlan ötlettel sikerült rengeteg adományt gyűjtenetek? Vagy hiánypótló kezdeményezést indítottatok egy fontos társadalmi ügyért? Pályázzatok a Civil Díjak egyikére, és mutassátok meg a szakmának és a nagyközönségnek, milyen nagyszerű munkát végeztetek!

Bővebben

2021. év Zala Megyei Önkéntese Díj

2021. december 13. | Szerző: hajni

Bővebben

KARÁCSONYVÁRÓ

2021. december 09. | Szerző: hajni

A Zala Megyei Civil Központ kisfilmmel hívja fel a figyelmet a Zala megyei civil szervezetek adventi adománygyűjtő akcióira.

https://www.youtube.com/watch?v=pII3y5KvCto

Bővebben

Karácsonyváró – Adventi Civil Börze 2021.

2021. december 08. | Szerző: hajni

A Miniszterelnökség a Civil Közösségi Szolgáltató Központok országos hálózatával együttműködve idén is szeretné támogatni a civil szervezetek karácsonyi időszakban zajló adománygyűjtését, ezért 2021-ben is megrendezi az Adventi Civil Börze című adventi adománygyűjtő programot.  A 2021. évi kampány a „Karácsonyváró” címet kapta.

https://www.youtube.com/watch?v=goPh6yffo10

Bővebben

A Zalaegerszegi Adományközpont megköszönte a Civil Központ támogató munkáját

2021. november 26. | Szerző: hajni

2021. november 25-én a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete által működtetett Zalaegerszegi Adományközpont rendezvény keretében köszönte meg a támogatást szponzorainak. A segítő vállalkozások mellett a Zala Megyei Civil Központ tevékenységét is kiemelték. Az elmúlt években pályázati tanácsadással és több adománygyűjtő kampánnyal támogattuk az Adományközpontot. Köszönjük a meghívást és a kedves ajándékokat.

Bővebben

Civil szervezeteket ismertek el Zalaegerszegen

2021. november 13. | Szerző: hajni

A Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ stílusosan egy szociális területen működő civil szervezet, a Korán Érkeztem Közhasznú Egyesület egyik központi helyén, az Életfa műhelyben tartotta a szociális munka napjához kapcsolódó ünnepségét. A szervezet három egyesület munkáját ismerte el díszoklevéllel és ajándékcsomaggal.

Bővebben

Civil szervezetek elismerése a Szociális Munka Napján

2021. november 12. | Szerző: hajni

A Zala Megyei Civil Központ a Szociális Munka Napja alkalmából, a szociális területen kiemelkedő tevékenységet végző civil szervezetek munkáját köszönte meg elismerő oklevél és ajándék átadásával. Az idén három szervezetet jutalmaztunk:

  • a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesületét, amely sorstársaik érdekvédelmétől a számukra biztosított szabadidős tevékenységekig szinte minden területen jelen van;
  • a zalalövői Gondoskodás Alapítványt, amely a veszélyeztetett, hátrányos helyzetű személyek munkaerőpiacon való elhelyezkedését segíti;
  • valamint a koraszülött gyermekeket nevelő családokat tanácsadással, fejlesztő foglalkozásokkal, színes programokkal segítő Korán Érkeztem Közhasznú Egyesületet.

Bővebben

Látogatás a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Zalaegerszegi Központjában

2021. november 11. | Szerző: hajni

2021. szeptemberétől Zalaegerszegen is várja a diákokat a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja (FIT) és Középiskolás Programja (KP). A zalaegerszegi központ vezetője és ifjúsággal foglalkozó civil szervezetek képviselői részvételével arról beszélgettünk, hogyan juthat el minél szélesebb körű információ a fiatalokhoz erről a kiváló tehetséggondozó programról.

Bővebben

Sajtótájékoztató megyei civil programokról

2021. november 11. | Szerző: hajni

2021.11.10-én Civil Központunk sajtótájékoztatót szervezett a VMK Café-ban. A megye több településéről tájékoztattak a civil szerveztek közelgő programjaikról. Az eseményről a Zalai Hírlap is beszámolt.

https://www.zaol.hu/kultura/helyi-kultura/a-covid-utan-ujjaeledo-kozossegi-eletet-bemutato-tarlat-erkezett-zalaegerszegre-5762279/

Bővebben

Zalaegerszegre érkezett az „EGYÜTT. ÚJRA” ORSZÁGOS VÁNDORKIÁLLÍTÁS

2021. november 11. | Szerző: hajni

A Zala Megyei Civil Központ szervezésében 2021.11.12-én megnyitottuk, a Keresztury VMK-ban egy hétig látogatható kiállítást. A Nemzeti Ifjúsági Tanács és a Miniszterelnökség „Együtt. Újra” címmel meghirdetett fotópályázatára beérkezett 20 legjobb fénykép a koronavírus-járvány miatti korlátozások után újrainduló közösségi élet legszebb pillanatait mutatja be.

Bővebben

“Együtt. Újra” vándorkiállítás

2021. november 05. | Szerző: hajni

2021. november 10-én Zalaegerszegre érkezik az “Együtt. Újra” vándorkiállítás.

A Zala Megyei Civil Központ tisztelettel meghív minden érdeklődőt a Nemzeti Ifjúsági Tanács és a Miniszterelnökség „Együtt. Újra” címmel meghirdetett fotópályázatának húsz legjobb pályamunkájából álló vándorkiállítás zalaegerszegi megnyitójára.

A kiállítás képei a koronavírus-járvány miatti korlátozások után újrainduló közösségi élet legszebb pillanatait mutatják be.

Bővebben

Megjelent a 2022. évi Értékteremtő Közösségekért díj hirdetménye

2021. november 05. | Szerző: hajni

2022. februárban átadásra kerül az Értékteremtő Közösségekért díj. A miniszteri elismerés egy természetes személy és egy civil szervezet részére adományozható, melyek értékteremtő, értékmegőrző tevékenysége kiemelkedő, a civil közösség érdekében kifejtett munkássága példaértékű. A díj odaítélésére bárki tehet javaslatot a hirdetményben részletezett szempontok szerint, a mellékelt dokumentumok elektronikus megküldésével 2021. december 6-án 23:59-ig.

Bővebben

2022. az Ifjúság Európai Éve

2021. november 03. | Szerző: hajni

Az Európai Bizottság hivatalos javaslatot fogadott el arról, hogy 2022-t nyilvánítsák az Ifjúság Európai Évévé. Európa számára fontos, hogy a fiatalok jövőképpel rendelkezzenek, illetve kellő szerepvállalásra és részvételre törekedjenek, hiszen csak így tudunk jobb, környezetbarátabb, befogadóbb és digitálisabb jövőt teremteni. Ezzel a javaslattal Európa arra törekszik, hogy a jövőre nézve több és jobb lehetőséget biztosítson a fiataloknak. A Bizottság továbbá közzéteszi legfrissebb uniós ifjúsági jelentését, amely áttekintést nyújt az európai fiatalok helyzetéről az oktatás, a képzés, a tanulás, a foglalkoztatás, valamint a polgári és politikai szerepvállalás terén.

Bővebben

„AZ ÉV ZALA MEGYEI ÖNKÉNTESE 2021”

2021. november 02. | Szerző: hajni

2021. ÉV ÖNKÉNTESE DÍJRA VÁRUNK JELÖLÉSEKET!

December 5. – Önkéntesek Világnapja alkalmából a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház pályázatot hirdet  

„AZ ÉV ZALA MEGYEI ÖNKÉNTESE 2021″ címmel a Zala megyében önkéntes tevékenységet végzők elismerésére.

2021. évben negyedik alkalommal, az előző évek hagyományainak megfelelően a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház elismerő díjakat kíván átadni a közösségért végzett önkéntes tevékenységért az Önkéntesek Világnapja alkalmából.

Bővebben

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24