Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Hírek

Ezerarcú önkéntesség

2022. március 27. | Szerző: hajni

Megismertük egy futófesztivál szervezőjének tapasztalatait, aki 250 önkéntessel dolgozott egy időben, tájékozódtunk a fiatalok külföldi önkéntes programjaival kapcsolatban és vendégeink között megszólalt két, jelenleg itt tevékenykedő külföldi fiatal önkéntes. Végül egy afrikai misszió mindennapjaiba nyertünk betekintést. Délután eszmecserére hívtuk a résztvevőket, aki megosztották velünk gondolataikat az elhangzott témákkal kapcsolatban.

Bővebben

Köszönőlevél

2022. március 24. | Szerző: hajni

Az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója, Bayerné Dr. Matusovits Andrea az alábbi levélben köszönte meg a Civil Közösségi Szolgáltató Központok munkáját a VI. Civil Véradás vonatkozásában.

A VI. Civil Véradás volt ezidáig a legsikeresebb kampányunk, amelynek során 1029-en adtak vért, közülük 160-an életükben először.

Bővebben

2020. és 2021. évi pályázati támogatásokkal kapcsolatos tájékoztatás, a támogatott tevékenység időtartamának meghosszabbításával összefüggő veszélyhelyzeti szabályokról

2022. március 23. | Szerző: hajni

Hatályba lépett a támogatott tevékenység időtartamának meghosszabbításával összefüggő veszélyhelyzeti szabályokról szóló 118/2022. (III. 22.) Korm. rendelet.

A Korm. rendelet a központi költségvetés terhére nyújtott költségvetési támogatásból megvalósuló programok, projektek megvalósítási időszakát – eltérő rendelkezés hiányában – az alábbi időpontig hosszabbítja meg:

Bővebben

Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár levele a 2022. évi NEA pályázatokkal kapcsolatban

2022. március 16. | Szerző: hajni

Tisztelt Civil Szervezeti Vezetők! Kedves Munkatársak! Kedves Olvasók!

A civil szervezetek állami támogatásának egy sajátos területe a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA), amely évről évre pályázatok kiírásával segíti az egyesületek és az alapítványok működését és programjaik megvalósítását. Míg 2021-ben 9,3 milliárd forintból tudott gazdálkodni az alap, addig 2022-ben ez a keret közel 10,9 milliárd forintra emelkedett. (2012-2014-ben még csak 3,38 milliárd forint állt összesen rendelkezésre, így az elmúlt 8 évben a növekedés több mint háromszoros.)

A NEA 2022. évi összevont és egyszerűsített pályázati kiírásai 2021. október 4-én jelentek meg: az októberi megjelentetés célja az volt, hogy a nyertes pályázatok esetében a támogatási összeg lehetőleg már a projektidőszak kezdetére (2022. április 1.) rendelkezésre álljon.

Bővebben

Ezerarcú önkéntesség – Az önkéntesség fejlődési irányai

2022. március 02. | Szerző: hajni

A Zala Megyei Civil Központ szeretettel várja az érdeklődőket a 2022. 03. 24-én tartandó konferenciára, amelynek témája az önkéntesség több oldalról való megközelítése. Változatos témákkal, izgalmas élménybeszámolókkal, hazai és külföldi önkéntesekkel várunk mindenkit.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: info@zalacivil.hu

Bővebben

Köszönet a VI. Civil Véradás résztvevőinek

2022. február 28. | Szerző: hajni

A Zala Megyei Civil Központ hálásan köszöni minden véradó részvételét a VI. Civil Véradáson. A három helyszínen összesen 63 fő jelent meg, köztük 5 első véradó. Külön köszönjük az aktivitást a legtöbb véradót küldő „Rendért” Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesületnek és a Zala-Müllex Kft-nek.

Bővebben

Esélyek és lehetőségek az aktív évek után

2022. február 28. | Szerző: hajni

Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat keretében a Zala Megyei Civil Központ megbízásából konferenciát szervezett a Zalaegerszegi Szív és Érbeteg Egyesület. Az „Esélyek és lehetőségek az aktív évek után” című program keretében megvitatták, miként lehet javítani az idős emberek életminőségét, közérzetét annak érdekében, hogy a legjobbat hozhassák ki az élethelyzetük adta lehetőségekből.

Bővebben

Hatodszor tartottak civil véradást Zala megyében

2022. február 28. | Szerző: hajni

Civilek adtak vért ezen a héten országszerte, a 2019-ben indított programhoz megyénkben is csatlakoztak. A szervező Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetője, Horváth Rita közölte: a Civil Központok Hálózata felhívására évente kétszer tartják meg a civil véradást, a mostani immár a hatodik.

Bővebben

I. ORSZÁGOS CIVIL KONFERENCIA

2022. február 07. | Szerző: hajni

2022. február 4-én, az I. Országos Civil Konferencián egyesületünk elismerő oklevelet kapott a civilek érdekében végzett 10 éves munkáért. Az elmúlt 10 évet bemutató tablónkat a hálózatban a 3. legjobbnak ítélték, amiért egy hatalmas ajándékkosár volt a jutalom. Köszönjük! Szeretettel gondolunk minden jelenlegi és volt kollégára, partnerre, akiket a tabló fotói megörökítettek.

Bővebben

I. ORSZÁGOS CIVIL KONFERENCIA

2022. február 07. | Szerző: hajni

2022. február 4-én Budapesten, a Groupama Arénában került megrendezésre az I. Országos Civil Konferencia a Civilek Napja és a Civil Központok hálózatának 10 éves évfordulója alkalmából. Az egész napos szakmai program áttekintést adott az elmúlt tíz év eredményeiről, az előadások és beszélgetések elemezték a civil szektor jelenlegi helyzetét és jövőjét.

Bővebben

Városi Civil Alap online tájékoztató

2022. február 03. | Szerző: hajni

A Zala Megyei Civil Központ online tájékoztatót tart a VÁROSI CIVIL ALAP pályázati kiírásaival kapcsolatban.

A tájékoztatón való részvétel az 5 000 fő feletti lélekszámú településeken székhellyel rendelkező egyesületek és alapítványok számára ajánlott.

Időpont: 2022. 02.08. (kedd) 15 óra
Helyszín: Zala Megyei Civil Központ online terme
Infokommunikációs eszköz: ZOOM platform

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Bővebben

Új felhívások a Városi Civil Alap keretében

2022. február 03. | Szerző: hajni
Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a „Városi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása 2022.” című alprogram pályázati kiírásai. A megjelent pályázati felhívás forrást biztosít az 5000 fő feletti lélekszámú településeken székhellyel rendelkező egyesületek és alapítványok számára.

Bővebben

VI. Civil Véradás

2022. január 27. | Szerző: hajni

2022. februárban ismét Civil Váradásra várunk mindenkit Zala megye három városában.

A véradásra előzetesen regisztrálni lehet az info@zalacivil.hu e-mail címen vagy a VI. Civil Véradás – Zalaegerszeg online eseményhez csatlakozva, https://www.facebook.com/events/1025778577974443?ref=newsfeed NÉV megadásával a „Beszélgetés” menüpont alatt.

A véradással kapcsolatos részletes információk  elérhetők az alábbi linken:

Bővebben

Civil Központok Országos Hálózata a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon

2022. január 22. | Szerző: hajni

Az idei évben 2022. január 13-tól 15-ig került megrendezésre a  22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. A Civil Központok Országos Hálózata standdal volt jelen a programon. A 3 nap alatt igyekeztünk bemutatni a „civil lét” sokszínűségét. Nagy örömünkre sokan érdeklődtek, beszélgettek, játszottak a standunkon. A Zala Megyei Civil Központ számára komoly feladat és nagy megtiszteltetés volt, hogy megszervezhette és koordinálta a hálózat kiállításon való megjelenését.

Bővebben

Online pályázati tájékoztató

2022. január 18. | Szerző: hajni

A Zala Megyei Civil Központ online tájékoztatókat tart a FALUSI CIVIL ALAP pályázati kiírásaival kapcsolatban.

A tájékoztatón való részvétel azon civil szervezeteknek ajánlott, amelyeknek a székhelye és működése olyan magyarországi településen van, amelynek lakosságszáma 5 000 fő vagy ez alatti.

Bővebben

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24