Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Hírek

Interjú Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár úrral

2024. január 19. | Szerző: ZalaCivil
Látogatói rekord született a legnagyobb hazai felsőoktatási seregszemlén, 60 ezer diák vett részt múlt csütörtöktől szombatig a 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon – közölte a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) kedden az MTI-vel.
A szervezet tájékoztatása szerint a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK rendezvényén csaknem 150 kiállító kínálatával, programjaival, aktivitásaival ismerkedhettek meg a Hungexpo Budapesti Vásárközpont „A” csarnokába látogató fiatalok.
„Soha ennyi fiatal nem érezte még ennyire fontosnak, hogy személyesen tájékozódjon a jövőjét illető kérdésekben” – írta a közleményben Budai Marcell, a HÖOK kommunikációs vezetője.
A három napos eseménysorozaton a Civil Központok Országos Hálózata is részt vett interaktív információs standjával, erről láthattok most videós összefoglalókat:
Interjú Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár úrral – https://www.youtube.com/watch?v=edO-Emz8u0M
Interjú Horváth Ritával, a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szakmai vezetőjével, illetve Serfőzőné Bencsik Margittal, a Hajdú-Bihar Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szakmai vezetőjével – https://www.youtube.com/watch?v=-0F3jNYt9pM&t=2s

Bővebben

Lezárult a 24. EDUCATIO

2024. január 19. | Szerző: ZalaCivil

2024. január 13-án lezárult a 24. Educatio Kiállítás. Idén az eddiginél jóval több érdeklődő látogatta meg standunkat, rengeteg élménnyel gazdagodtunk ismét. Köszönjük még egyszer a Civil Központok kollégáinak és a civil szervezetek munkáját❗️?

Bővebben

Miért fontos a civil szervezetek számára a NEA választás?

2024. január 08. | Szerző: ZalaCivil

A magyar állam a Nemzeti Együttműködési Alapon (NEA) keresztül évente több, mint tízmilliárd forinttal támogatja a civil szervezeteket. A NEA keretéből meghirdetett pályázatok tartalmáról és a források elosztásáról a NEA testületei döntenek. A NEA Tanács a felhívásokkal kapcsolatos elvi határozatokat hozza meg. A pályázatokat a NEA öt kollégiuma hirdeti meg és bírálja el. NEA Tanács és a kollégiumok tagjainak megbízatása idén lejár. Az év elején új tagokat kell választani!

A NEA Tanácsnak és minden kollégiumnak kilenc-kilenc tagja van. A tagok harmadát a civil szervezetek választják meg. A következő négy év nyertes pályázatainak számát, a támogatások összegét is befolyásolja, hogy a Zala vármegyében működő szervezeteknek lesz-e képviselete a 2024-2028 közötti időszakban. Ezért minden itt működő egyesületet, alapítványt arra kérünk vegyenek részt a választásban!

Bővebben

Mi az a NEA? Miről szól a választás?

2024. január 08. | Szerző: ZalaCivil

A Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) egy támogatási rendszer, amelynek célja kifejezetten a civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, szövetségek) működésének, szakmai tevékenységének, együttműködésének és részvételének finanszírozása. A NEA forrását a központi költségvetés biztosítja. A NEA évente több, mint tíz milliárd Ft mértékű támogatást nyújt a civil szervezeteknek. A NEA forrásai jellemzően pályázati úton jutnak el a civil szervezetekhez. A NEA pályázataival kapcsolatos stratégiai és támogatási döntések meghozatalában a civil szervezetek is részt vesznek.

Bővebben

2024.01.11-13. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

2024. január 05. | Szerző: ZalaCivil
A Civil Közösségi Szolgáltató Központok Országos Hálózata a Hungexpo „A” pavilon TK16-os standján várja az érdeklődőket.
A Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szervezésében naponta több civil szervezettel ismerkedhetnek meg a fiatalok. Találkozhattok mentőkutyákkal??‍?, állatvédőkkel??, természetvédőkkel,?♻️? kézművesekkel, zsonglőrökkel?‍♂️?. Beszélgethettek külföldi és hazai önkéntes lehetőségekről. Természetesen pörög a szerencsekerék?? is sok-sok ajándékkal?.

Bővebben

Felhívás a Nemzeti Együttműködési Alap civil jelöltállítási rendszerében való részvételre

2024. január 04. | Szerző: ZalaCivil

Azok a civil szervezetek, amelyek bejelentkeznek a Nemzeti Együttműködési Alap (a továbbiakban: Alap) civil jelöltállítási rendszerébe, egy-egy képviseletükre kijelölt természetes személy (elektor) részvételén keresztül elektori gyűléseken választhatják meg az Alap Tanácsának és kollégiumainak civil delegált tagjait.

Részletes információ: https://bgazrt.hu/felhivas-a-nemzeti-egyuttmukodesi-alap-civil-jeloltallitasi-rendszereben-valo-reszvetelre-2024/ 

Bővebben

Nyitva tartás

2023. december 19. | Szerző: ZalaCivil

Kedves Partnerek, és Civil Szervezetek!

A Zala Vármegyei Civil Központ ügyfélfogadása 2023. december 21- 2024. január 3. között szünetel.

Bővebben

Üdvözlet!

2023. december 18. | Szerző: ZalaCivil

Bővebben

20. ÉVFORDULÓ

2023. december 15. | Szerző: ZalaCivil

2023. december 14-én évzáró rendezvény keretében, munkatársainkkal és kiemelt együttműködő civil partnereinkkel ünnepeltük a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület fennállásának 20. évfordulóját. Az eseményen Balaicz Zoltán polgármester úr emléklapot nyújtott át elnökünknek, amelyben Zalaegerszeg Megyei Jogú Város köszönetét fejezi ki, méltatva az Egyesület 20 éves munkáját.

Bővebben

Egyszerűsített elszámolásról szóló tudnivalók

2023. december 14. | Szerző: ZalaCivil
Kedves Civil Szervezetek!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján megjelentek az egyszerűsített elszámolásról szóló tudnivalók, amelyek elérhetőek az alábbi linkeken:

Bővebben

Átadásra kerültek a tanúsítványok

2023. december 13. | Szerző: ZalaCivil

2023. szeptemberében már második alkalommal indult el az „Országos civil vezetőképző workshop”, amelyet Zala vármegyében 9 civil vezető végzett el sikeresen. A Zala Vármegyei Civil Központ a tanúsítvány átadást a zalaegerszegi Göcseji Tudásközpontban tartotta, ahol a meghívottak tárlatvezetés keretében tekintették meg a kiállítást és a reprezentatív új épületet.

Bővebben

Megjelentek a Városi Civil Alap keretében meghirdetett kiírások eredményei

2023. december 12. | Szerző: ZalaCivil

Megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Városi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című alprogram (VCA-KP-1-2024) pályázati kiírásainak eredményei.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK: VCA-KP-1-2024 döntési lista (pdf)

Forrás: https://bgazrt.hu/megjelentek-a-varosi-civil-alap-kereteben-meghirdetett-kiirasok-eredmenyei-vca-kp-1-2024/?fbclid=IwAR11yu4FBUSe4HOeaZaaoCa9YQlmtIPqyXSYM0gYbSxxPtFTkyGwOPjIwvc

Bővebben

Lezárult az idei adventi adománygyűjtő akció

2023. december 11. | Szerző: ZalaCivil

Útra készen az adomány! Szívünk tele örömmel, hálával és meghatottsággal. November 11-én lezártuk az utolsó csomagot is. 352 kg élelmiszer, 140 kg tisztálkodási és tisztítószer, 34 kg játék és 250 000 Ft pénzbeli támogatás gyűlt össze! Köszönet mindenkinek, aki támogatta a kárpátaljai Mustármag Óvodát az elmúlt hetekben!Köszönet a Karitász önkénteseinek és a Civil Központ kollégáinak és családtagjaiknak.

Bővebben

Sajtótájékoztató

2023. november 30. | Szerző: ZalaCivil

A Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia Karitász csoportja 2023. november 28-án Zalaegerszegen a Szent József közösségi házban tartott sajtótájékoztatót az idei közös Adventi Adománygyűjtő akciójáról.

Zalai Hírlap: https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2023/11/a-karpataljai-visk-ovodajanak-es-raszorulo-csaladoknak-gyujtenek?fbclid=IwAR2toRv0C1g_Ux5ILQt4SX6QVEWbwNtbJDVb1gbjhhS1UExQo2v45lz0zZI

ZEG TV: https://zegtv.hu/hirado-27501/?video=bShu55-Xtfk%2F&fbclid=IwAR1FTb4C_XPzvMcMesJTLZhvdw3xOGVVxZQDPv0_NqMUBStEq-YuTo1WNWY

Bővebben

Adventi Civil Börze 2023 – Karácsonyi Adománygyűjtés Zala vármegyében

2023. november 27. | Szerző: ZalaCivil

A Zala Vármegyei Civil Központ a tavalyi évhez hasonlóan, idén is a viski Mustármag Óvoda számára indít adománygyűjtő akciót. A tavalyi adománygyűjtő akciónak köszönhetően több, mint 1 tonna csomagot állítottak össze önkénteseink. A gyűjtésben részt vett csaknem 40 civil szervezet, intézmények, önkormányzatok, magánszemélyek.

Visk a Huszti járás (Kárpátalja, Ukrajna) egyetlen olyan települése, amely magyar tannyelvű általános és középiskolával rendelkezik. Egy jól felszerelt és jól működő magyar tannyelvű óvoda nélkül elképzelhetetlen a magyar anyanyelvi oktatás jövője ezen a településen. Bízunk abban, hogy idén is sokan segítik majd adományukkal ezt a példa értékű, kitartó, háborútól szenvedő kárpátaljai magyar közösséget.

Milyen felajánlásokkal tudunk segíteni?

  • tartós élelmiszer (elsősorban főzéshez alapanyagok): száraz tészta, rizs, búzadara, kukoricadara, levestészta, lekvár, nutella, kakaópor, tea, konzervek (bab, kukorica, paradicsom, gyümölcs, gomba), lencse, sárgaborsó, szörp, müzli, stb.
  • tisztítószerek
  • tisztálkodási szerek
  • fertőtlenítőszerek
  • kizárólag nagyon jó minőségű kisebb játék, mesekönyv

A gyűjtés időpontja, helyszíne:

  1. november 27 – 2023. december 8.

Bővebben